L’escola d’Otos forma part del CRA Castell de Carbonera.

El poble disposa també d’una escola infantil municipal de 0 a 3 anys.

Una escola rural en contacte amb la natura

L’escola d’Otos és un centre públic i gratuït on es treballa un programa educatiu respectuós, basat en les necessitats infantils, l’educació viva, activa, inclusiva i participativa. L’escola funciona a partir de projectes pensats per treure el millor de cada xiqueta i xiquet. A més, els grups reduïts d’alumnes permeten un ensenyament molt proper, quasi personalitzat.

Amb el privilegi de comptar amb un entorn rural i tenir la naturalesa molt a prop, l’escola és un lloc paradisíac pels xiquets. A Otos, a més, es troba la ruta de rellotges de sol i la Col·lecció Permanent d’Antoni Miró, fets que faciliten el contacte amb la ciència, la cultura i l’art per part dels alumnes de l’escola.

El centre, en col·laboració amb l’Ajuntament, proporciona tot el material necessari de forma que l’ensenyament és totalment gratuït.

Per a ajudar amb la conciliació laboral i familiar, s’ofereix el servei d’escola matinera on cada dia, a partir de les 8, l’alumnat fer activitats i jocs abans de començar les classes. Disposem també de servei de menjador escolar, amb possibilitat de beca.

A més a més, en Otos els xiquets i xiquetes tenen l’oportunitat de realitzar estudis musicals en l’Escola Comarcal de Música amb el reconegut sistema de Fasolet.

L’anglés, la pilota valenciana o les classes de  també és una altra de les activitats extraescolars que es poden dur a terme al municipi.


Vídeo del projecte “Com m’agrada ser de poble” al CRA Castell de Carbonera.