SL CV 10 Otos i el Paisatge Protegit de l’Ombria de Benicadell


Distància
6,81 Km
Desnivell positiu
340 m
Altitud màxima
644 m
Dificultat
Moderada
Altitud mínima
310 m
Tipus de Ruta
Circular

A mig camí entre la muntanya i l’embassament de Bellús, el terme d’Otos ofereix itineraris interesants per practicar el senderisme entre camps de cultiu i oliveres centenàries. A la part baixa del terme municipal vos recomanem la visita als refugis antiaeris de la Guerra Civil (restaurats i museïtzats).
En la part alta del terme s’alça l’imponent cim del Benicadell i el seu Paratge Natural Protegit. Una bona forma d’endinsar-vos per la serra de Benicadell és emprant del SL CV-10, un sender circular de 6,9 quilòmetres i una dificultat mitja-baixa que comença al nucli urbà. Al llarg del traçat trobareu: Cultius de secà presidits per antigues casetes de llaurador i murades de pedra; El Castell de Carbonera (660 m.sn.m.) i les seues vistes privilegiades de la comarca; Unes interessants coves a la vora de la pista forestal i al barranc de la Mata (cova de Coleto); Un forn de calç al mateix paratge de la Mata, testimoni d’antics oficis ara perduts; L’àrea recreativa del barranc de la Mata on descansar i refrescar-vos, presidida pel depòsit d’aigua i el rellotge de sol de “La Font de la Vida”; La nevera de Tormo del S. XVIII i el seu interessant túnel-cova d’empouar; El mas de Suagres de la mateixa cronologia; I als peus d’Otos, el Poet i l’assut, i l’àrea recreativa de la Font de Baix.

***************************
A medio camino entre la montaña y el embalse de Bellús, el término de Otos ofrece itinerarios interesantes para practicar el senderismo entre campos de cultivo y olivos centenarios. En la parte baja del término municipal encontramos los refugios antiaéreos de la Guerra Civil (restaurados y museizados).
En la parte alta del término se levanta la imponente cima del Benicadell y su Paraje Natural Protegido. Una buena forma de adentrarse por la sierra del Benicadell es utilizando el SL CV-10, un sendero de 6,5 quilómetros y dificultad media-baja que comienza en el núcleo urbano. A lo largo del trazado encontraréis: Cultivos de secano presididos por antiguas casetas de labrador y abancalamientos de piedra; El Castillo de Carbonera (660 ms.n.m.) y sus vistas privilegiadas de la comarca; Unas interesantes cuevas a la vera de la pista forestal y en el barranco de la Mata (cueva de Coleto); Un horno de cal en el mismo paraje de la Mata, testimonio de antiguos oficios ahora perdidos; El área recreativa del barranco de la Mata donde descansar y refrescaros, presidida por el depósito de agua y el reloj de sol “La Font de la Vida”; La nevera de Tormo del siglo XVIII y su interesante túnel-cueva de empozar; La masía de Suagres de la misma cronología; Y a los pies de Otos, el Pouet y el azud, y el área recreativa de la Font de Baix.
*********************
In the middle between the mountains and the reservoir in Bellús, the local area in Otos offers interesting routes for going hiking among crop fields and centenary olive trees. In the lower part of the local area we find the anti-aircraft refugees from the Civil War (restored and currently a museum).
In the higher part of the local area there is the impressive summit of Benicadell Mountain and its Natural Protected Landscape. A good way of going deeper in the Benicadell Mountain is using the SL CV-10, a path that is 6,9 kilometres long with a medium-low difficulty starting in the urban nucleus. All through the route you will find: dry land crops presided by ancient farmer’s houses and terraced fields with stones; the Castle of Carbonera (660 metres over sea level) and its privileged panoramic views of the surrounding area; some interesting caves next to the forest pathway and in the ravine of the Mata (Coleto’s cave); a lime kiln in the same area of the Mata, a witness of ancient occupations that have been lost nowadays; The recreational area of the area of the Mata to rest and cool off, presided by the water cistern and the sundial “The Fountain of Life”; The snow deposit of Tormo from the 18th century and its interesting tunnel-cave as a pit; The country house of Suagres from the same time; and at the feet of Otos, the Pouet and the dam, and the recreational area of the Fountain of Baix.

+ INFO
Ajuntament d’Otos_ 96 235 82 35
www.otos.es