Rellotge bicicleta


Autor: Antoni Miró

Lloc: C/ Sant Crist , placeta de l’Església

Tipus: Vertical orientat sud i nord.

Material: Acer

La bici rellotge d’Antoni Miró reclama l’atenció del vianant, el convida a aturar-s’hi i reflexionar sobre el temps, aquell temps en què les coses eren d’una altra manera: les bicicletes desproporcionades i poètiques; aquell temps en què el sol encara ordenava les vides dels humans per mitjà de la seua llum i les seues ombres.

La bici-rellotge convida a reflexionar sobre el temps que ha sigut, el que és i el que serà, sobre el pas del temps: què és el temps?, ens hi demanarem en la seua presència.
“Si no m’ho pregunten, ho sé, però si m’ho pregunten… no ho sé”, hi deia sant Agustí.


Com que no el condiciona cap paret, el rellotge s’ha orientat exactament al sud per la cara anterior. En la posterior, hem aprofitat que no hi ha paret per a fer un altre rellotge que només funcionarà en les hores extremes del dia (de bon matí
i a la vespradeta) i en les proximitats del solstici d’estiu, que és quan el sol assoleix els azimuts necessaris per a incidir en aquesta cara septentrional.
Quan acabeu de mirar la bicicleta-rellotge, gireu-vos i mireu sota la campana de la torre. Una raboseta vigila atenta el pas de les hores plàcides otosines.