L’any deu

Autor: Jordi Albinyana

LLoc: Av/ Benicadell

Tipus:

Material:

Aquest rellotge fou finalitzat al estiu del 2020 per l’artista ollerià Jordi Albinyana i ret homenatge a les otosines i otosins emigrats durant totes les èpoques, especialment els produïts per la gran crisi de la fil·loxera en el fatídic any 1910.

La pintura mural se situa sobre la paret lateral de l’antiga casa del Metge i representa el viatge en vaixell rumb a l’Argentina, on molta gent del poble va migrar.

Aquest rellotge, marca l’hora de Buenos Aires

5 hores menys per la diferència del fus horari

Al rellotge podem trobar una sèrie de referències icòniques valencianes i argentines. Músics, llauradors, dones i homes, xiquetes i xiquets, somiadors, tafurs, il·luminats, aventurers…. encaren amb una barreja d’esperança i resignació un futur incert, lluny de la seua llar.

Entre les referències, una partida de truc, el joc de cartes dels valencians que ha esdevingut el més popular de l’Argentina. Al cel hi podem veure algunes constel·lacions tal com es veuen des de l’hemisferi sud.

Sobre la balconada, una raboseta (un animal emblemàtic i representatiu del poble) acomiada el vaixell amb un gest de tristesa.