El temps ensenya

Autor: Joel Minyana

LLoc: Plaça del llaurador, 23

Tipus: Vertical declinant nord

Material: Llosa de pedra d’Ulldecona 80x110cm

El dissenyador barceloní Joel Miñana és l’autor artístic del rellotge. En aquest veiem representada una docent i un alumne. De les seues mans parteix el gnòmon d’acer simulant un llapis.

L’obra “El temps ensenya” ret un homenatge al treball fonamental que realitzen els docents al món, així com a la necessitat de viure sempre en un continu procés d’aprenentatge.

És un rellotge poc habitual, ja que s’orienta cap al nord i no mirant cap al sud. A més, la distribució dels números sembla un bigot de gat, atés que solament marca de matí entre les 5 i les 8 solars (a l’hivern cal sumar 1 hora i 2 a l’estiu) i entre les 5 i les 7 de la vesprada, és a dir, els extrems del dia i només durant l’època de l’any més pròxima al solstici d’estiu que ve a ser, aproximadament, el període de temps comprés entre Pasqua i el principi de setembre. Cal assenyalar que el gnòmon s’inclina en direcció cap amunt i no cap avall com és habitual a causa de la seua orientació septentrional. D’aquesta modalitat només en trobem 4 a tota Europa!

Text del Bloc Publicacions d’Otos, on podeu trobar informació general artícles i notícies del poble. enllaç