FESTIVAL D’ALGER

Festival d’Arts Escèniques d’Otos,
L’escènica rural transgressora

SILUETAS DE AGUA· CIA TEATRO EN MOVIMIENTO CALLEJERX

Dissabte 7 de Juny, 20:15 h  / 40

Espectacle itinerant, eixida des del Palau d’Otos. Per a tots els públics.

SINOPSI

En un context distòpic, quatre cercadores d’aigua són el vehicle per a reflexionar sobre com es tracta aquest element vital com si fora una mercaderia, a través d’un diàleg visual que barreja allò ficcional amb allò testimonial.
Un viatge sensitiu, crític i participatiu a través de diferents escenes simbòliques.
La ciutat és com un desert.
L’espai sonor és una altra part important de la peça. Compost i creat per Joan Cot, ens proposa un univers màgic i envoltant.
Des de l’àmbit artístic i social, es genera el material performatiu a partir de la metodologia de recollida d’entrevistes en format d’àudio i el diàleg amb veïns i veïnes, així com amb persones expertes en la gestió de l’aigua. Dins d’aquestes entrevistes, impulsem a compartir desitjos sobre el futur de l’aigua, furgant en la memòria col·lectiva.

FITXA ARTISTICA:

Direcció /Dramatúrgia Ximena Cañas
Disseny integral Lucía Valenzuela
Interpretació Sophie Nuñez, Anna Garcia, Ximena Cañas, Lara Renard

Assessorament Sergi Estebanell, Joan Vendrell

Producció Alba Saura, TMCX


Peça de teatre de carrer construïda des d’un enfocament multidisciplinari: arts de carrer, arts vives i ecofeminisme. L’espectacle proposa situacions i experiències al voltant de l’element essencial per a la vida: l’aigua.

La companyia

Teatro en Movimiento Callejerx es caracteritzen per l’acció escènica en l’espai públic amb enfocament ecofeminista. Fundada l’any 2016, per l’artista escènica Ximena Canyes, en Valparaíso, Xile; en l’hivern 2018 s’integra la dissenyadora integral Lucia Valenzuela. En el 2020 es traslladen a Barcelona a perfeccionar els seus estudis i comencen a fer treballs en tots dos territoris.
Destaca la seua multidisciplinarietat: performance en espais no convencionals, site specific, art-acció i comunitari. Articulant peces artístiques que perduren fins hui dia a través d’arxius audiovisuals, fotogràfics i escrits.

Utilitzen un llenguatge directe i pròxim a tot públic, on la imatge, l’objecte, el testimoniatge i el cos es converteixen en estratègia per a establir una trobada poètica i rupturista amb les persones transeünts/espectadors; així enllacem el discurs a l’acció amb la missió de crear reflexions col·lectives sobre els temes de la memòria, els ecofeminismes i els relacions amb l’espai.