FESTIVAL D’ALGER

Festival d’Arts Escèniques d’Otos,
L’escènica rural transgressora
GLASSMUR

Dissabte 4 de Juny Passes a les 18:30 i 20:15, LLoc Pavelló.

Preu 3 euros. Aforament Limitat

La dramatúrgia de la proposta pretén desplegar diferents realitats que conviuen simultàniament i conformen un paisatge atemporal i deformat dins una iurta de fusta.

Què s’amaga dins la carpa, rere les finestres?

Tres intèrprets tancades en aquest espai circular fan un viatge d’introspecció, deconstruint tòpics, passant per la desesperança més absoluta fins a l’alliberament. El plor, la passió, la ràbia son presents i romanen amagats sota l’aparença d’una vida acomodada i luxosa.

L’esperança d’allò de fora i les expectatives incomplertes envaeixen l’interior de la casa, contaminant-la i destruint-la des de dins. El públic, situat rere les finestres de la casa, esdevé voyeur de la vida d’unes noies elegants que esperen alguna cosa que ha d’arribar però que mai arriba.
L’espai circular i ritualístic, aparentment col·lectiu, convertit en solitari i misteriós. Aquest presenta als espectadors una realitat percebuda desde quinze punts de vista diferents i els situa en un lloc poc habitual, a la intempèrie amb l’esquena descoberta i sols.
En el moment en què els personatges miren a través de la finestra i veuen els seus convidats: el públic, l’observador que fins ara havia estat obviat se sent interpel·lat i és introduït dins la mateixa realitat. L’espectador fa de voyeur de les vides alienes, com a la televisió o internet. Què penses quan mires per la finestra? A qui esperes? Al teu amor, una bona notícia, una constant esperança, un amor perdut?

FITXA ARTÍSTICA

Disseny d’escenografia: Afred Casas
Construcció d’escenografia: Alfred Casas, Marta Asamar Garcia, Cèlia Castellano Algaba, Noèlia Fajardo Franch
Disseny de vestuari: Pinya Bausch
Interpretació: Marta Asamar, Cèlia Castellano, Noèlia Fajardo
Producció: Judit Morcillo Gené

Aforament limitat. Preu 3 euros

Companyia Les Pinyes

Les Pinyes és una jove companyia de teatre nascuda l’any 2019 a Barcelona, que treballa principalment partint des del llenguatge visual.
Les actrius i creadores que en formen part són la Marta Asamar García, la Cèlia Castellano Algaba i la Noèlia Fajardo Franch, i com a productora la Judit Morcillo.

La companyia es defineix principalment per fer creacions originals amb l’ús de llenguatges híbrids i la música en directe com alguns dels nostres trets distintius. Son autores, directores i actrius de les seves pròpies peces i segueixen una dinàmica de treball basada en la creació col·lectiva.
Anteriorment han produït també “ La favera Màgica” de caire familiar, amb titelles i música en directe, “BROSSa ÉS BROSSA” i l’obra que represantaràn al Festalger; “Glassmur”.
Han col.laborat també amb el Floros Ensemble en l’acompanyamnet visual de “Les criatures de Bethoven